5 tips på hur du kan skaffa en extrainkomst

Alla människor behöver tjäna sina egna pengar för att kunna fungera i dagens samhälle. Utan någon form av inkomst så kommer man inte ha råd att bo någonstans, man kan inte ta körkort, man kan inte handla mat etc... Listan kan göras hur lång som helst för en sak är säker. Världen styrs av pengar!

Med tanke på dagens instabila jobbmarknad så är tyvärr väldigt många svenskar arbetslösa och detta gäller framförallt ungdomar som har oerhört svårt att få tag i ett jobb. Arbetsförmedlingen gör vad dem kan men finns där inga jobb, hur ska man då kunna hitta något jobb ?

När här inte finns några jobb ute i det "riktiga livet" så kan man alltid vända sig till den förtrollande världen som internet kan erbjuda. Här är det ganska enkelt att "skapa" ett eget jobb och man behöver inte heller bli anställd utav någon. Du kan helt enkelt bli den egen chef och detta är väl drömmen för de flesta människor skulle jag tro ?

När jag blev 18 år (är 23 år idag) så valde jag att ta saken i egna händer. Jag hoppade av gymnasiet och valde att satsa fullt ut på att skaffa mig en heltidsinkomst på internet. Nu, 5 år senare, så tjänar jag mer än vad en "vanlig 8 timmars arbetare" drar in på en månad och då ska man tänka på att min arbetsdag ligger på 2-3 timmar om dagen...

Under dessa 5 år så har jag skaffat mig en hel del erfarenhet om hur man kan starta upp en business på internet och även vad som fungerar och inte fungerar. Här nedanför hittar ni mina 5 bästa tips på hur man kan börja tjäna pengar snabbt och enkelt.

1. Kontakta företag - Det är livsviktigt för företag att synas på internet idag. Principen, "syns man inte, så finns man inte" gäller i internetbranschen och detta kan du som privatperson utnyttja. Större företag, eller mindre för den delen, är alltid intresserade att få in fler länkar till sina webbplatser. Skickar du iväg ett mail och beskriver vem du är och vad du kan erbjuda så kanske dem vill att du skriver 1-2 artiklar i veckan mot betalning. Givetvis så måste du då länka till sidan som företaget bestämmer och görs detta på rätt så så är det inte omöjligt att tjäna 200-400 kr på varje artikel!

Det kan bli 800 kr i veckan och 3200 kr i månaden ! Det blir en perfekt extrainkomst. Jag har själv gjort detta och fick då 300 kr för varje artikel. För att kunna göra detta så måste man kunna det svenska språket och även kunna utforma sig korrekt i artiklarna. Stavfel och grammatiska fel är inte att föredra. Då kommer du inte att få många uppdrag.

2. Köp billigt och sälj med förtjänst - Har du hört den förut ? Att köpa billigt och sälja dyrt ? Det är lite gammaldags stil över det hela men ack så effektivt! Här gäller det att att antingen köpa billiga produkter från internet. Det kan vara vara från Blocket eller Tradera. Oftast så blir det svårt att hitta bra saker till riktigt låga priser där då folk har stenkoll på vad allt kostar. Man kan då istället lägga in stora beställningar ifrån Kina eller Japan på exempelvis skal till mobiltelefoner. Oftast så kan man få dessa skal för 10-20 kr styck.

I Sverige kan man sedan sälja dem vidare för 70-100 kr och har man då 500 olika skal kan förtjänsten bli hyfsat stor. Jag testade att köpa in 200 skal för 15 kr styck. Efter det så byggde jag upp en hemsida där jag sålde skalen för 75 kr styck. Vissa tog jag 89 kr för då dem var mer "exklusiva".

Med lite hjälp av smarta marknadsföringsmetoder så lyckades jag sälja samtliga skal inom en 4 månadsperiod.

15 * 200 = 3000 kr som jag betalade för att få hit skalen. Frakten låg på 500 kr. Utgifterna blev därför 3500 kr.

200 * 82 = 16400 kr i förtjänst - 3500 kr som utgifterna låg på blir sammanlagt 12.900 kr i min egna plånbok! "82" betyder genomsnittspriset som ett skal såldes för. Nästan 13.000 kr blev alltså min sammanlagda förtjänst och det var både lönsamt och roligt på samma gång. Jag lärde mig mycket under den här perioden som jag höll på med detta.

En annan grej som man kan göra, om man inte vill beställa prylar ifrån utlandet, är att gå in på ett lågprisvaruhus som t.ex Gekås i Ullared och köpa billiga prylar. Även detta har jag testat med stor framgång. Men då jag har ett antal mil till Gekås så blev det inte alltför ofta. Men bor man nära rekommenderar jag det starkt.

3. Svara på undersökningar online - Nu tänker du säkert "Vaaaaaa ? Vadå svara på undersökningar online?" Ingen fara, jag ska förklara. Det går, och är superenkelt att svara på betalda marknadsundersökningar som man får skickade till sin E-Post adress. En undersökning tar i genomsnitt 30 minuter att utföra och belöningen varierar från 50-400 kr. Det beror helt och hållet på vad det är för företag som utför undersökningen. Vissa betalar bättre än andra.

Detta fenomenet har så smått börja komma till Sverige och nu tjänar väldigt många människor pengar på detta enkla sätt. Jag är själv en av dem sedan augusti 2010! Det funkar för mig och kommer att funka för dig.

4. Börja blogga om ett ämne du brinner för - Det går inte att komma ifrån. Att blogga är ett fruktansvärt effektivt sätt för att börja tjäna pengar på. Men snälla, gör inte samma misstag som 99% av alla tonårstjejer. Blogga inte om vilket smink du har köpt, vilka kläder du använder och var du går och äter varje dag. Det finns redan hundratals såna här bloggar och ska du tjäna storkovan idag krävs något unikt. Något som ingen annan gör. Det gick att "kopiera" förr i tiden och tjäna fina stålar, men idag är konkurrensen mördande så man måste sticka ut för att få något.

Tänk därför "utanför boxen". Men det måste fortfarande vara ett ämne som du brinner för annars kommer motivationen att dö ut ganska snabbt. Se också till att blogga dagligen. Att skriva ett inlägg dag 1 för att sedan vänta 5-6 dagar till nästa är ingen bra idè om du vill locka besökare.

5. Sälj, sälj och sälj! - Inte så märkvärdigt precis. Att sälja saker brukar ju ge någon form av avkastning... Men det finns vissa prylar som är mer attraktiva än andra. Nu tänker jag främst på guld! Idag är där nog många som har gamla guldsmycken som ligger hemma i byrålådorna till ingen nytta. Förr i tiden ansågs man ha högre status om man gick runt med guldsmycken och så är fortfarande fallet, men inte i lika stor utsträckning. Nu vill många inte ha på sig sina guldsmycken för att inte "skryta".

Guldpriserna är idag väldigt höga så ska man göra slag i saken bör man göra detta innan priserna förändras. Jag valde att göra slag i saken och samla på mig guldgrejer som jag har fått i present och själv köpt. Efter att ha skickat iväg dem och fått en värdering så fick jag till slut 6700 kr för allt mitt guld!

Grejer som jag inte använt på åratal! De 6700 kr gick till en extremt härlig och lyxig semester som jag tillbringade i Turkiet. Med andra ord, allt kvarglömt guld kan bara värt väldigt mycket pengar! Det är bara att börja leta där hemma!

5 Nov 2012