Alla kan lära sig att tolka tarot

tarotMånga tror att man måste ha mediala förmågor för att tolka tarot, detta är en ganska vanlig missuppfattning. Visst hjälper det om du är i kontakt med dina mediala kanaler, men det är inte avgörande för om du är en duktig tarottolkare eller inte.

Tarotkorten bygger på ett system, som alla kan lära sig. Det finns över 400st tarotlekar och majoriteten av dessa har samma grund. Vilket innebär att har du en gång lärt dig det bakomliggande systemet och tänket, så spelar det ingen roll vilken kortlek du har.

Hur är då detta system uppbyggt? man brukar säga att det finns tre grundpelare i tarot. Dessa pelare är astrologi, numerologi och kanske den viktigaste av de alla, intuitionen. När man hör ordet intuition blir många lite rädda och tänker – men jag har inte så bra kontakt med min intuition. Ingen fara, den tränar du per automatik upp ju mer du ”leker” med korten. I mångt och mycket handlar tarottolkning om ett slags historieberättande, där astrologi, numerologi samt intuitionen tillsammans skapar en röd tråd – en historia. Astrologin och numerologin ger dig ungefär 70-80% av tolkningen, resterande 20-30% står din intuition för. Man kan säga att intuitionen binder ihop astrologin med numerologin.

De allra flesta tarotkortlekar har tydliga händelser med på korten, vilket gör att man utan att egentligen kunna speciellt mycket om tarot, kan dra en slutsats om kortet har positiva eller negativa aspekter. Det finns också kortelekar som inte har några tydliga händelser utan istället symboler, örter, färger m.m. För en nybörjare så är rekommendationen att börja med en kortlek som har tydliga händelser då det är bättre att börja på en nivå som inte avskräcker.

Vad har man då för andvändning av tarot? Korten kan användas inom många områden som t.ex. spådom, vägledning, meditation och självkännedom. Det som är viktigt att komma ihåg är dock att tarot i slutändan är en samling kort, som i sig inte är speciellt magiska. Det magiska ligger i dina tolkningar och självklart i dig.

Alla kan lära sig att tolka tarot!

14 Jan 2014