Annonsera på Google

Att annonsera på Google innebär att man får visa textannonser ovanför och vid sidan av sökresultatet på google.se. Mest klick brukar man få om man lyckas hamna bland de tre första annonserna, de som visas ovanför sökresultatet. För att hamna bland dessa krävs det oftast att man lyckas få ett högt kvalitetsresultat samtidigt som man får buda relativt högt. Exakt vad som krävs för att få ett högt kvalitetsresultat vet nog endast Google själva men annonsen bör i alla fall ha en hög relevans till sökordet, helst bör sökordet förekomma i annonsen, i texten och / eller i rubriken. Landningssidan, den sidan man kommer till när man klickat på din annons, bör även den ha en hög relevans med sökordet.

Denna typ av annonsering kallar Google för Adwords. I och med att man som annonsör endast betalar när någon klickar in på annonsen så bör man alltså sträva efter att få så många relevanta klick som möjligt till en så låg klickkostnad som möjligt. Det är just denna process som är ett tidskrävande jobb. Att hela tiden genomföra olika tester av annonser, sökord, budnivåer och försöka optimera kontot så bra som möjligt krävs både kunskap och tid. Som företagare kan det i många fall vara en bra idé att lämna bort detta jobb till en Adwords byrå.

En Adwords byrå kan ofta lyckas optimera ditt konto genom ett aktivt jobb och lyckas få ned dina kostnader till den grad så att du till och med sparar pengar på att anlita byrån även inräknat byråns arvode. För att inte tala om den tid du sparar genom att leja ut detta arbete som du istället kan lägga på din löpande verksamhet.

Börja gärna att sätta upp ett Adwordskonto själv och börja pilla. Det är givetvis bra att ha en grundläggande kunskapsnivå även om man senare har tänkt leja ut jobbet till en Adwords byrå. Då har man ju en större möjlighet att kolla så att byrån sköter sig och faktiskt gör ett bra jobb.

29 Aug 2013