Att välja rätt företag för magasinering

Stort lagerAtt magasinera sina saker är ett enkelt sätt att förvara dem när man inte har plats hemma alternativt att man inte har ett hem under en period (ex utlandsvistelse). Men vad ska man tänka på när man väljer magasineringsföretag?

  1. Öppettider

Det finns de magasin som är öppet dygnet runt samt de som bara har öppet någon dag i veckan. Självklart är de som har öppet hela dygnet dyrare men allt beror ju på vad man är i behov av. Ska man resa utomlands sex månader spelar det inte någon roll om man kan hämta sina saker en måndag eller onsdag när man väl kommit hem. Har man däremot magasinet som ett extra förråd som man vill ha tillgång till mycket ofta är öppettiderna betydligt viktigare.

  1. Säkerheten

Precis som med öppettiderna så varierar säkerheten lika mycket hos de företag som erbjuder magasinering. En del har vakter/personal som jobbar på stället hela tiden. Det kan till och med behövas ID-kort för att komma in. Andra går snarare att likna med ett stort vindsförråd med väggar mellan de olika förråden. Detta utan varken personal på plats dygnet runt eller mer larm än ett inbrottslarm.

  1. Platsen och priset

Bor man i en mindre stad som exempelvis Sandviken kanske det bara finns en eller två magasineringsföretag att välja mellan. Vill man ha tillgång till sakerna på lätt och smidigt sätt och man bor i denna ort ska man välja någon av dessa. Men har man inte behovet att nå dem lika snabbt kan man även titta på närliggande städer som exempelvis Gävle. Större stad ger större utbud av magasin. Det är också genom att jämföra dem som man hittar det bästa priset i jämförelse mot vad man får för det. För i slutändan är det trots allt priset som är avgörande för de flesta för var man väljer att magasinera sina saker. Det ska ju trots allt inte vara dyrare att förvara dem än att slänga bort och köpa nytt när man väl kommit hem från utlandsresan.

18 Jan 2014