Bali

Mitt i Indonesien ligger paradisön Bali. Hit reser årligen miljontals turister från hela världen för att surfa, sola, dyka eller bara njuta av livet samtidigt som de upplever den fantastiska balinesiska kulturen. Indonesien är den folkrikaste muslimska nationen, men här skiljer sig Bali från resten av landet. På Bali är den största delen av befolkningen hinduer, vilket är svårt att missa eftersom deras cermonier ofta syns på gator och i tempel runt om på ön.

Bali drabbades 2002 och 2005 av två stycken terroristattacker. Dessa två tragiska dåden medförde ett par väldigt svåra år för turistnäringen, men turisterna har nu hittat tillbaka och under högsäsong juni till augusti samt jul och nyårshelgen är det ofta fullbokat på hotellen. Inför resan till Bali är det inte dumt att läsa en eller flera reseguider med tips om aktiviteter och platser värda att besöka. De populäraste turistorterna Kuta, Sanur och Nusa Dua ligger på södra Bali, men Ubud strax norr om Sanur och även Lovina på norra sidan är också väl värda ett besök.

Klimatet på Bali är tropiskt med en regnperiod som sammanfaller med svensk vinter. Det blir aldrig direkt kallt på Bali utan temperaturen rör sig mellan 20 och 35 beroende på var på ön man befinner sig. Uppe i bergen blir det lite kyligare än längs södra kusten.

1 Dec 2011