Bli brun med melanotan

MelanotanNuförtiden känns det som om samhället nästan delats upp i två delar, de som tycker att man ska gå omkring blek i ansikte och kropp eftersom det är "naturligt" och de som anammar solbrännan, som tycker att en vackert brunbränd kropp är så mycket snyggare och fräschare och friskare än ett blekansikte. För de som tillhör den senare delen av samhället är dock Sverige en utmaning - vi har ju inte direkt sådär jättemycket sol under vinterhalvåret, milt sagt... Och man vill ju inte heller spendera alltför mycket tid på solariet, det är inte direkt kul och det är heller inte så himla nyttigt.

För oss som gillar att bli bruna på vintern finns nu ett preparat tillgängligt som hjälper till, nämligen melanotan. Detta ämne stimulerar kroppens naturliga tillverkning av melanin, som är ett hormon som reglerar pigmenteringen. Kroppen tillverkar mycket mer och då blir kroppen också jämnare brun och vad som är än viktigare - kroppen blir mycket enklare brun! Du behöver alltså inte spendera så mycket tid på solarium eller ute i solen som annars. Dessutom fick i alla fall jag känslan av att brännan höll i sig längre, alltså att jag inte blev "blek" igen lika fort, trots att decemberkylan och januarimörkret gjorde sitt bästa!

Jag gick alltså en melanotankur i slutet av november och början av december, och det funkade alldeles utmärkt. Jag blev brun väldigt lätt och brännan höll i sig länge. Brännan blev också väldigt jämn och jag har sedan dess rekommenderat melanotan till alla mina vänner som inte tillhör blekfisarna. Det enda egentligen negativa var att jag behövde överkomma min spruträdsla, eftersom man tar melanotan med hjälp av insulinsprutor. Men det var ett litet pris att betala för den underbara brännan. Så varför inte testa du också? Ett annat projekt som jag har på G är att gå ner i vikt med instant slim, men det får bli en senare post!

23 Feb 2014