Boka billiga flyg

lågprisflygDet bästa sättet att säkerställa att du får den billigaste flygresan är att söka igenom många olika flygbolag och resebyråer. Först då kommer du förstå de olika flygbolagens prissättning, vilka dagar det är billigast att flyga och vad man tjänar på att ta en mellanlandning eller två. Vid längre mellanlandningar, där man kanske måste bo på hotell måste man ju räkna in hotellpriset i flygresans pris för att kunna jämföra bra. Flyg till Thailand och andra delar av Asien mellanlandar ofta i Peking eller Kuala Lumpur, då kan en längre mellanlandning vara trevligt för att få ett halvt dygn på sig att se lite av staden. Tänk på att man ibland behöver visum för att röra sig utanför flygplatsen, vilket är fallet i Kina.

Använder man en prisjämförelse för flyg, som t.ex. Flygbokaren.se, blir man ibland förvånad när man inser hur mycket det skiljer i pris för flyg mellan t.ex. olika dagar och om man kan tänka sig att mellanlanda. Skillnaden mellan billigt flyg och vanliga flygresor kan vara flera tusen kronor.

När man jämför lågprisflyg, t.ex. Ryan Air, och andra flygbolag som Lufthansa, SAS och Thai Air ska man komma ihåg att flygbolagen med lågpris ofta tar extra avgifter för bagage och att flygplatserna oftast ligger längre bort från destinationen. Även om flygstolen är dyrare med SAS kan det löna sig, då man slipper extra avgifter och dyrare och mer tidskrävande transfer. Det är mer än priset för flygbiljett som spelar roll i val av flyg.

20 Jan 2011