Bygga hus med pool

Då man bygger ett hus så kan det bli läge att också anlägga en pool. Barnfamiljer har särskilt stor glädje av en pool och om man ändå ska bygga hus så brukar man kunna spara in en hel del på att utnyttja det material man redan har till poolbygget. Innan man inkluderar en pool in sin byggplan så måste man förstås ta en titt på vad det verkligen innebär att bygga hus med pool.

Är tomten lämplig för pool?

Om du ska bygga hus i terräng med mycket berg så kanske det blir svårt att anlägga en pool utan att behöva spränga bort berg. De flesta föredrar trots allt en pool som ligger inbäddad i marken så man måste ta reda på vad som krävs för detta innan man beställer pooldelarna. Annat som kan påverka då man vill bygga hus med pool är hur stor yta man har tillgänglig för poolen. Det måste ju finnas plats för annat mellan hus och pool och dessutom kan det vara skönt med en pool som inte har insyn från grannar.

Använd byggmaterial effektivt

Då du ändå ska bygga hus så kommer du att få tillgång till extra material som du kanske inte vet vad du ska göra med. Inkludera detta spillmaterial i planen för poolen. Det kan nämligen användas till detaljer omkring pool och trädgård som till exempel en poolterras av trä att sola på.

27 Sep 2011