Crosstrainer det ultimata träningsredskapet?

CrosstrainerJag har länge gått och funderat på att skaffa mig något träningsredskap att ha hemma men har haft lite svårt att bestämma mig för vilken typ av träningsredskap som skulle passa mig bäst. Dels skall den få plats hemma utan att inkräkta för mycket på utrymmet, gärna att den lätt går att flytta eller rulla undan eller tex. fälla ihop och ställa undan om man behöver utrymmet till annat men att den också lätt går att plocka fram och börja användas igen. Det skall vara roligt att träna på den och den skall ge en bra allround träning. Jag fastnade till slut för en crosstrainer. För längesedan hade jag en motionscykel så nu ville jag pröva något annat.

Vad gör man då – jo man googlar runt och jag fastnade för den här sajten Sporttema.se – som har många olika typer av träningsredskap och just nu dessutom kampanj på många modeller av crosstrainers. Frågan är nu bara – vilken modell skall man välja? Det är väl lite nackdelen – att om det finns FÖR många olika versioner att välja mellan så kan det bli lite svårt att veta vilken som passar en bäst – förutom att man ju kan snegla på priset förstås.

Eftersom jag inte riktigt vet hur bra jag kommer att trivas med att träna hemma – så tror jag det kan vara klokt att välja någon i det lägre prissegmentet – jag fastnade för denna crosstrainer VS302 Viking sport . Det skall visst vara en prisvärd crosstrainer som bland annat varit utnämnd till "Bästa budgetval" i ett stort test av crosstrainers – det känns betryggande. Jag menar – vad kan man mer begära än t.ex. 21 olika träningsprogram, 24 motståndsnivåer, transporthjul så att den lätt kan flyttas och en display som bl.a. visar tid, hastighet, distans, kaloriförbrukning, puls, kroppsfett, BMI mm.

Den här modellen kostar nu med kampanjen under 4000kr – jag kollade några av de dyrare för att se vad jag ev. ”missar” genom att inte välja någon av dem. Jag jämförde med några modeller som kostade ca 2000kr mer. Vad jag kan förstå så verkar det mest handla om design och kanske kvalitet.

Här kan du se Sporttemas hela utbud av crosstrainers – så kan du jämföra själv och bilda dig en egen uppfattning - det fina med Sporttema är också att de flesta modellerna finns i lager och de verkar ha snabb leverans och bra kundservice.

20 Oct 2014