Dags att göra en fasadtvätt på ditt boende?

fasadtvätt

Börjar fasaden där du bor bli lite sliten? Den kanske rent av börjar bli ful.

Det är ett problem som de flesta kan relatera till. Dock är det enklare sagt än gjort att rengöra fasaden, för även om du tvättar den själv med diverse medel och högtryckstvätt är det inte alltid som fasaden blir ren. Detta är för att smutsen som man ska tvätta bort på fasaden inte är "vanlig" smuts. Eftersom det är färg på fasaden blir smutsen svårare att bli av med.

Finns det då några genvägar? Det gör det. Det finns faktiskt företag som har specialiserat sig på just fasadtvätt och rengöring av fasader, fönster och solceller. Ett av dessa företag som ligger beläget i Karlstad är Wermclean. Detta företag har inte bara satsat stenhårt på att nischa sig inom fasadtvätt, utan de har gått ett steg längre då de kommit på en form av rengöring för vattnet som de använder, vilket gör att vattnet blir extremt rent. De har av den anledningen valt att kalla vattnet för "ultrarent vatten". Det ultrarena vattnet hjälper till att rengöra fasader från mögel och algbeläggningar och har visat sig vara effektivt utan dess like.

Rengör fasader

Vad rengör de för sorts fasader på Wermclean? De rengör de flesta sorters fasader. Framförallt är det träfasader som slits och blir smutsiga fort, men även plåt, betong, puts samt tegel och mursten. Alla olika fasader har olika behandlingssätt som gör att det inte alltid är så enkelt att rengöra dem. Wermclean har dock som sagt utvecklat metoder för att enkelt, snabbt och framförallt miljövänligt rengöra de flesta sorters fasader.

På deras hemsida kan man läsa om allt som har med fasadtvätt att göra och man kan även kontakta dem för eventuella frågor. Dock måste sägas att deras hemsida är välgjord och informativ. Det som också gör att Wermclean känns som ett bra alternativ att använda sig av om man ska tvätta sin fasad är just det att de har blivit utnämnda till bäst i test av Folksams oberoende undersökning.

Dessutom kan man om man vill använda sig av ROT-avdraget vilket gör att arbetskostnaden sänks med upp till 50% och det ska man definitivt inte spotta åt, för arbetskostnaden är ofta den som enkelt drar iväg och kan bli förödande ifall ett jobb tar längre tid än vad man först planerade. Alla dessa faktorer spelar in när det kommer till att man ska välja vem som skall göra fasadtvätten, om man ska utföra det själv eller anlita någon till att göra den.

11 Jun 2015