Förbättra ekonomin genom att börja jämföra.

Det absolut viktigaste steget för en bättre ekonomi är att sänka sina utgifter, och för att åstadkomma detta behöver man jämföra de tjänster och produkter som blir utgifter för dig.

Vanligtvis är det just de återkommande betalningarna som räntekostnader, avgifter och abonnemang av olika slag som försämrar ens privatekonomi mest.

Jag kan garantera att nästan alla produkter och tjänster som du betalar för idag inte är livsviktiga, men å andra sidan gör dem antagligen ditt liv enklare och/eller sparar tid. Genom en jämförelse kan du se till så att du betalar rätt antal kronor per månad, för den produkt som är rätt för dig. Anledningen till att jag använder ordet rätt är för att det inte alltid handlar om att sänka kostnaderna, ibland handlar det om att hitta den produkt eller tjänst som passar just dig bäst. Vi är ju alla individer med skilda behov och preferenser, vilket gör det omöjligt att en produkt kan passa alla.

När det kommer till lite tråkigare utgifter som räntekostnader och kreditkortsavgifter finns det som tur är redan färdiga jämförelser på internet, du slipper alltså surfa runt och hitta alla produkter som finns i segmentet för att sedan göra en sammanställning och börja jämföra.

Sparadirekt.se är ett bra ställe att jämföra kreditkort på, då man på ett enkelt sätt presenterar avgifter, totala kostnader och alla fördelar som finns med respektive kort.

När man jämför räntekostnader och lån är det väldigt enkelt, allt handlar om vad du får betala i slutändan för lånet. Precis som när man jämför el-avtal är det identiska produkter man jämför (om man bortser från kundtjänst såklart) och det enda man ska satsa på är att hitta den lägsta kostnaden, annars slösar du bort din tid på jämförelsen.. Börja med denna jämförelse på topp 5 långivare för privatlån för att komma igång. Att samla krediter under ett större lån med lägre ränta är helt rätt ifall du får en lägre månadskostnad.

16 Mar 2014