Gå till någon i Uppsala som vet vad dem gör

Om du har ont i muskler och leder eller lider av en idrottsskada så kan du få mycket hjälp av en naprapat i Uppsala. Det är inte som att gå till en läkare där läkaren är specialiserad inom ett enda område, utan hos en naprapat kan du få hjälp med huvudvärk likväl som ont i knäna. När du kommer på en behandling så kan du få hjälp med flera saker under ett och samma tillfälle. Har du både ont i knäna och huvudvärk så finns det säkert ett samband som bara någon duktig kan hitta, och där har du ytterligare ett skäl till varför det är viktigt att gå till en specialist på hur kroppen fungerar funktionellt.

Finns det bra naprapater i Uppsala?

Självklart finns det en och annan bra naprapat i Uppsala likväl som det finns bra i Stockholm eller någon annan stad, det svåra är dock att veta vem som är bra och vem som är mindre bra. Alla som har genomgått grundutbildningen till naprapat har en viss utbildning, och erfarenheten som man får efter utbildningen är ett visst riktmärke för hur kompetent naprapaten har blivit. Ju fler patienter en naprapat bemöter desto mer erfarenhet får denne, och desto duktigare blir den på att bemöta olika besvär som patienter kommer med. Det är självfallet så att en grundutbildad naprapat kan vara duktig också, men det jag försöker säga är att ju äldre man är och desto mer man erfar desto duktigare blir man på att hitta röda trådar och det underlättar när man arbetar med människor då vi också följer en röd tråd. Vanligast är faktiskt att kontorsarbetare söker hjälp hos en naprapat för ont i bröstryggen, och där finns det en väldigt lång röd tråd – alla kontorsarbetare arbetar likadant, och därmed är risken att man får ont på samma ställe av samma orsak väldigt väldigt stor.

Även pensionärer och studenter kan få behandling

Trots att de flesta naprapater i Uppsala och Stockholm saknar avtal med landstinget så att du kan gå på högkostnadskort så har väldigt många erbjudanden för pensionärer och studenter. Det är faktiskt så att inte bara högbetalda har ont, utan även de som har det mindre bemedlat. Pensionärer har ett långt liv av erfarenhet och antagligen ett stort antal mindre och större skador som har satt sina spår, och när man åldras och musklerna förtvinar så finns det bara skelett och leder som kan belastas. Studenter kan ha allt från växtvärk till problem med gamnacke efter att de har suttit många timmar och sträckläst inför tentor. Huvudvärk och värk i axlar är vanliga besvär när man är student, förutom då att magen kurrar mest hela tiden då pengarna inte räcker till. I en studentstad som Uppsala så är det inte många som har råd att gå på behandling, och därför måste det finnas kliniker som kan hjälpa även dessa. Smärtfrihet ska vara möjligt för alla, inte bara de som är rika i en stad som Uppsala.

Du får alltid hjälp, oavsett besvär du söker för

Eftersom många naprapater får patienter från läkare på vårdcentraler i Uppsala så innebär det att läkare uppskattar vad naprapater gör. Detta innebär också att i de fall en patient har besvär som inte kommer från rörelseapparaten trots det kan få hjälp, och framförallt med att hitta orsaken till varför besvären har uppstått och då en remiss till husläkaren eller annan vårdgivare. Utbildningen är så pass bred att en naprapat kan utläsa väldigt många sjukdomstillstånd och därmed ökar patientsäkerheten vid ett besök eftersom allt som gör ont i huvudet inte är huvudvärk, och då måste man kunna särskilja de olika huvudvärksorsakerna mellan.

4 Mar 2013