Halkolyckor och säkerhet på skolor

En halkolycka kan ha allvarliga konsekvenser. Den kan påverka livet för den som råkar ut för olyckan och halkolyckor kostar dessutom arbetsgivarna stora pengar varje år i form av sjukfrånvaro och sjukvård. I skolor finns det en mycket hög trafik på golven vilket kan skapa slitage. Det kommer även lätt in smuts och lera utifrån om det är dåligt väder. Detta kan göra ett annars stabilt golv till en säkerhetsrisk. I matsalen eller skolköket där det tillagas och hanteras mat så är det även viktigt att golven förblir säkra även efter att det har förekommit spill av mat eller vatten. Golvet måste förbli säkert så att säkerheten för personal och elever inte riskeras. I områden där det tillagas mat så skapas det oljepartiklar i luften som till sist landar på marken. Dessa partiklar kan göra golvet väldigt halt för anställda och elever. Spill av vatten, matrester eller fett skapar ett osäkert golv. Lär dig alla sveriges trafikskyltar plugga vägmärken online och plugga till ditt körkort med smart körkortsteori online testa gratis direkt på de här sidorna! Genom att lägga ett halkfritt golv kan man minska halkrisken för lärare och elever. Ett golv som ska användas i ett kök bör stöta bort smuts, bakterier och svamp. Ansamlingar av bakterier och svamp kan skapa halka på golvet. Det kan vara snyggt med kakel i kök, men det är inte så praktiskt då det ofta går i bitar och i hålen som uppstår efter detta så växer bakterier och smuts lätt till, vilket kan skapa halka. Golven som används i ett kök bör även vara vattentäta så att inte vattnet tränger igenom golvet och skapar osäkra punkter och vattenskador.

Altro halkfria golv

Altro har gjort säkra golv i över 50 år. Golven innehåller vissa speciella ämnen som motverkar tillväxt av bakterier och smuts. De är även vattentäta. Detta gör att de är väldigt populära bland annat i kök och matindustri. Golven har många olika tjocklekar för att kunna passa bra in på alla olika sorters kök. De går lätt att städa och är tillverkade på ett sådant sätt att de håller väldigt länge. Om någon spiller på golvet så är golvet fortfarande säkert att gå på. Golvet innehåller friktionskorn vilket gör det till ett väldigt stegsäkert golv. Kornen är inbakade i konstruktionen vilket gör att de behåller sin stegsäkra förmåga under hela sitt liv.

Då golven inte slits ner lätt och behåller sin halkfria förmåga även efter att de har slitits ner så passar golven utmärkt i lokaler där det finns mycket trafik av människor. De passar bra att använda i skolhallar och i trappor där många går varje dag.

4 Mar 2013