Hårtransplantation - Fakta och metoder

Som namnet antyder innebär hårtransplantation att man helt enkelt flyttar hår från ett ställe på huvudet till ett annat. Det har skett en otrolig utveckling inom detta område. Hårtransplantationer görs med så stor kunskap och skicklighet att det idag är svårt att upptäcka att en transplantation faktiskt utförts.

Att tappa håret kan vara stressande. Håret är trots allt ett personligt attribut och att se det försvinna kan påverka både självförtroende och välbefinnande negativt. Detta kan exempelvis leda till depression. En del personer har provat på s.k. tupéer som ett enkelt sätt att lösa problemet. Problemet blir dock sällan löst, eftersom dessa tupéer ofta inte lyckas med att se äkta ut. Resultatet blir ofta att dess bärare blir ännu mer deprimerad efter att ha lagt mycket pengar på en lösning som inte fungerar. Många s.k. "mirakelmedel" finns dessutom att köpa för att stimulera hårväxt och minska håravfall, men få av dessa fungerar fullt ut. Hjälp finns dock att få, i form av en hårtransplantation.

Många svenskar har dock letat sig till andra länder för att få detta utfört. Kvalitén på det utförda arbetet har dock ofta varit undermålig vilket har inneburit en besvikelse för den som förväntansfullt hade ställt in sig på att få tillbaka sitt utseende. Missförstånd är vanligt på grund av olika talade språk. Referenser har dessutom saknats på de som har utfört transplantationen. Dessutom är det onekligen en stor kostnad att bege sig utomlands. Sammantaget är det definitivt en stor risk att försöka få bukt med sitt håravfall utomlands. Dock finns nu äntligen hjälp att få på närmare håll.

Hårtransplantation

hårtransplantationstockholm.se kan man förvissa sig om att få sin frisyr åter. Företaget är branschledande specialister på just hårtransplantation och finns i trevliga Helsingborg, Skåne. Man erbjuder olika metoder av hårtransplantation. Först finns FUE, där man skördar hårsäckar från patientens egen kropp

och kilar in dem på önskad plats. Ett annat alternativ är FUT/Strip, där man skär bort en remsa hud från patientens kropp, inklusive hårsäckar, och sedan skördar hårsäckarna från hudremsan en och en för att slutligen föra in de skördade hårsäckarna på önskat ställe. Sedan finns också en kombination av de ovan nämnda teknikerna.

Dessa metoder låter verkligen spännande och med tanke på att det handlar om branschledande specialister, så känns det tryggt och borde tilltala många. Nu finns äntligen möjlighet att med flyg, buss, tåg eller bil ta sig till Helsingborg för att få hjälp med sina håravfallsproblem och många är säkert de som kommer göra det.

20 Apr 2015