Hitta rätt webbhotell

webbhotellNär man ska sätta upp sin hemsida är det smidigaste att lägga upp den på ett webbhotell. Dock finns det en väldans massa företag som erbjuder webbhotell, så det gäller att kolla runt för att hitta det webbhotell som passar en bäst – alla har nämligen såväl för- som nackdelar. Det går inte att bara kolla efter pris, då det faktiskt kan bli dyrare i längden.

Säg att du hittat ett väldigt billigt webbhotell. Om du direkt klickar och beställer kan du råka ut för problem framöver – många väldigt billiga webbhotell brukar nämligen ha ganska kraftiga begränsningar i tillåten trafik till sidan. Så fort gränsen överstigs får du betala mer. Till en början kanske det inte verkar som en stor grej, men tänk på att din hemsida kan växa fortare än du anar och då vill du helst inte stå mellan valet att antingen betala en mycket större konstad, betala pengar för att säga upp avtalet eller få hemsidan nedsläckt på grund av utebliven betalning.

Så gör en noggrann beräkning över hur mycket trafik din hemsida kommer att dra. Tänk också på att en sida som har mycket bilder eller där man kan ladda ner olika saker, alternativt spela spel och dylikt, kommer äta upp mycket mer trafik än en vanlig blogg där det huvudsakliga innehållet är text. Tänk också på att banners och dylikt väger mycket tyngre (d.v.s. äter mer bandbredd) än vanliga bilder. Så det som först verkar vara det billigaste webbhotellet kan mycket väl visa sig vara det dyraste.

Se också till att läsa på om olika webbhotell. När det gäller de flesta webbhotell brukar det gå att googla sig till användarkommentarer. Om du hittar mycket negativa kommentarer kan det vara en anledning till att hellre använda sig av ett annat webbhotell. Det finns även olika forum för webmasters där du kan fråga vad de har för erfarenheter av X, Y och Z.

Det finns alltså rätt mycket att tänka på när det gäller att välja rätt webbhotell, och vi hoppas att denna artikel får er att tänka till – det är faktiskt ett viktigare beslut än vad man till en början kan tro!

8 Mar 2012