Hur hittar man bäst företag för flyttstädning i Stockholm?

Att flyttaDet är väldigt många som vill köpa flyttstädning när man flyttar. Ett otroligt bekvämt sätt att slippa ta hand det sista steget innan man kan få flytta till sitt nya boende. Bor man i en liten stad kanske det finns två eller tre företag som erbjuder denna tjänst. Då är det inte speciellt svårt att välja. Men hur gör man om man bor i Stockholm? Där finns mängder av städföretag som gärna tar sig an ett flyttstäduppdrag. Vilken ska man anlita vad ska man tänka på?

Det första man ska gå på är referenser. Det finns många saker som är viktiga och punkter man kan jämföra men i slutändan handlar det ändå om att städfirman ska hålla vad de lovar. De kan lova guld och gröna skogar på hemsidan vilket gör att man lätt väljer dem. Men det är vad de kan leverera i praktiken som är avgörande. Har man vänner eller bekanta som testat ett företag och är nöjda är detta ett mycket tungt vägande argument. Känner man inte någon som kan ge ett bra tips så är Facebook ett perfekt verktyg ”Tipsa mig om bra företag inom flyttstädning Stockholm” kan statusraden vara. Det dröjer inte länge förrän svaren kommer.

Det andra man ska titta på är om man får garanti på flyttstädningen. Precis som att man kan lämna tillbaka en elektronisk pryl på ElGiganten om den inte uppfyller ens förväntningar så ska man kunna klaga på en flyttstädning. Inom ett visst antal dagar ska man ha framfört sina åsikter för att det ska vara gällande. Städföretaget kommer då ut och ordnar det man påpekat. Många gånger har även kommunala bostadsföretag avtal med vissa städfirmor. Det betyder att om man flyttar från en lägenhet och anlitar flyttstäd så behöver man aldrig vara orolig för att det inte blir ordentligt gjort. Om nästa hyresgäst skulle klaga så gör personen detta till det kommunala bostadsföretaget. De i sin tur tar kontakt med städföretaget. Med andra ord behöver man bara beställa städtjänsten och sedan betala fakturan när den kommer. Svårare än så är det inte om städgarantin finns.

Det tredje man ska titta på är priset. Många börjar med priset och vänder därmed denna lista upp och ned men det är att fokusera på fel sak. Priset ska självklart vara något man tar hänsyn till men det ska inte vara det avgörande. Ett enkelt sätt att få in 4-5 offerter är att söka på ”Flyttstädning Stockholm” på internet och kontakta de fem första företagen. Självklart kan det finnas billigare om man jämför många men även att jämföra är en kostnad. Tid är ju pengar.

Det fjärde är RUT-avdraget. Om ett företag i Stockholm erbjuder flyttstädning för 350kr timmen innan RUT-avdrag blir detta en kostnad på 175kr för den person som anlitar företaget. Att använda sig av RUT har två stora fördelar. För det första får man halva priset vilket självklart är behövligt när man behöver pengar till ny inredning och annat på det nya stället. För det andra garanterar detta att företaget registrerar sig hos skatteverket vilket gör svartjobb betydligt svårare.

28 Feb 2014