Jägarexamen - Något du måste ha när du jagar

jägarexamen i skåne

I Sverige är det lag på att ha utbildning för jakt, s.k. jägarexamen, om du vill ut och skjuta med bössan i skogen under jaktsäsongen. En jägarexamen är något som bevisar att du har rätten att jaga och att du samtidigt har de kunskaper som krävs för att andra lugnt och säkert ska kunna vandra i skogen utan att riskera att komma till skada eller bli skjutna. I en jägarexamen igår alla de praktiska och teoretiska kunskaper som gör att du kan vara en säker jägare med ett livsfarligt vapen i händerna.

Det finns många platser i Sverige där du kan få denna utbildning som är nödvändig för att du ska få vara med i jaktlaget under jakt och jaktsäsong. JN Jakt i Skåne är en av dessa som arrangerar kurser och utbildningar för att du ska kunna få din jägarexamen. Målet med JN Jakts kurser och utbildningar är att alla deras deltagare ska bli godkända vid både teoriprov och det praktiska slutprovet. Hos JN Jakt i Skåne kan du få en hel utbildning, eller så kan du ta de olika prov som du vill i den takt du själv vill.

JN Jakt erbjuder praktisk träning och praktiska prov såsom ett grundprov med kula samt ett annat med hagel. Utöver detta finns också ett högviltsprov. Du kan även välja om du bara vill läsa teori och göra det teoretiska provet, eller om du vill ta ett paket på hela kursen med ingående teori och praktiska moment. En hel kurs kostar 2995 kronor, och vid anmälan av fyra deltagare så startar dessa kurser i jägarexamen en gång varje måndag. Vid val av hela kursen så pågår den under 7 dagar, vilket består av teori i fem av dessa, och de praktiska övningarna sker onsdagar, lördagar och söndagar.

Även andra kurser

Det finns även andra kurser att välja på, som blir mer omfattande och kan pågå under en hel säsong. Dessa kurser startar av naturliga skäl i mindre omfattning, och måste också ha minst fyra deltagare för att bli av. En av dessa är en djupkurs som varar under hela sex veckor, där du får lära dig styckningsteknik, samt att du får en bättre möjlighet att även förbereda din hund för jakt.

Är du intresserad av jakt och friluftsliv, så lär du få gott om det under säsong under flertalet jaktpass. Du kommer även att få mycket nöje med laget och spänning vid de tillfällen som det kan komma till att avlossas ett skott. Det enda som står mellan dig och ett spännande liv med jakt i fokus är en jaktexamen. Den kan du ta hos JN Jakt i Skåne, så får du en utbildning som fokuserar på säkerhet och god jaktetik.

14 Apr 2015