Julbord och julmat - En svensk tradition

julbord

Egentligen finns det nog inget mera svenskt än det riktigt stora traditionella julbordet, som dukas upp i de flesta hem och på alla restauranger, hotell samt gästgiverier när julen nalkas. Detta är enligt tradition något som alla deltar i, vilket bidrar till festligheterna genom att man kan njuta av den goda julmaten och tillföra en social gemenskap samt glädje kring matbordet. Ett riktigt traditionellt svenskt julbord består av många goda rätter och det kan vara svårt att hinna eller orka med alla dessa rätter på vid ett och samma tillfälle. I många fall är det första tallriken som sätter gränserna för vad man orkar äta av det stora julbordet, då denna tradition bara kommer en gång om året och du har försökt att få ned så mycket som möjligt på en gång.

Tänk dig in i situationen att äta julbord på en restaurang eller ett gästgiveri, som oftast brukar börja med julmat redan i slutet av november eller början av december. Då behöver du inte längre fundera över att du måste äta allt på en gång. Här finns det tillfällen att boka flera julbord än bara ett och på så sätt kan man enkelt både hinna och orka med att prova alla det rätter som erbjuds på de stora svenska julborden. När det sedan kommer till den dag då det är dags att duka upp julmat i hemmet, har du kommit till en punkt där du kanske vet hur mycket du kan äta för att kunna smaka allt på bordet.

Att äta julbord hos Staffanstorps Gästis

Om du bor i Lund eller i dess omnejd, finns det ett mycket populärt och uppskattat gästgiveri, som har fått mycket beröm för sin goda mat och sin trevliga personal. Detta är Staffanstorps Gästis som är en naturlig samlingspunkt när det gäller att gå ut för att äta en bit mat när som helst på året. Här hittar du alltid trevliga människor, en professionell personal och underbara kockar, som tillagar din mat med perfektion.

Tänk dig då ett julbord på Staffanstorps Gästis fullproppat med allt det traditionella och godaste av den svenska julmaten, i kombination med en del unika och överraskande rätter som du kanske inte har sett tidigare. Detta tillsammans med glad musik, en underbar gemenskap och den lilla snapsen till sillen, gör att Staffanstorps Gästis även har blivit ett av de mest populära valen då det rör sig om julbord i Lund. Det är många som vill prova detta fantastiska julbord, så det kanske är dags att beställa ditt julbord på Staffdanstorps Gästis redan nu.

29 May 2015