Köpa nya vinterdäck

VintterdäckKöp dina nya vinterdäck på nätet

När det är dags att köpa nya vinterdäck kan det te sig som en snårig djungel - särskilt för den som ska köpa nya däck för allra första gången. Kanske vill man vända sig till sin bilverkstad, eller så kollar man läget med familj och vänner. Så har det i alla fall varit fram tills för alldeles nyligen.

Idag kan alla hitta sina nya vinterdäck snabbt och enkelt via internet - det enda man behöver hålla reda på är sin bils registreringsnummer (och skulle man inte ens hålla reda på den så finns den ju som tur är på bilen).

Det är dags att köpa nya vinterdäck om:

  • Mönsterdjupet på däcken kryper nära 3 mm, helst i god tid innan detta sker.
  • Däcken börjar bli gamla, efter tio år är gummit sällan kördugligt längre.
  • Skador uppstår som inte går att reparera.
  • Däcken har väldigt ojämn förslitning då det skapar obalans i körningen.

Få dina nya däck direkt levererade till din verkstad

När du beställer nya vinterdäck via vinterdäck.cc, med enbart ditt registreringsnummer till hjälp, så kan du välja att få däcken levererade direkt till en auktoriserad bilverkstad istället för omvägen via dig. Bara i de fall du vill montera däcken själv, eller låta en icke-auktoriserad bilverkstad sköta den biten vinner du på att få däcken levererade till ditt eget postutlämningsställe.

Dags för vinterdäck

Om inte innan, så ska vinterdäcken på senast den 1:a december och sedan ska de sitta på fram till tidigast den 31:a mars. Om vinterväglag råder ska alltid vinterdäcken vara på - det är bilägarens ansvar att se till detta.

Dubbdäck eller friktionsdäck?

När det gäller vinterdäck kan man välja mellan två sorter - dubbdäck eller friktionsdäck. Vilken typ man väljer beror mycket på det väglag man förmodar att man mest kommer att köra på. Dubbdäck är det bästa på isiga och hala vägar, men är sämre ur miljöhänsyn. Bor man i en del av Sverige med lite is och halka så är friktionsdäck ett bättre val.

För sommardäck, kolla in sajten sommardäck.cc.

29 May 2014