Så hittar du den bästa hårklipparen

HårtrimmerAtt hitta en hårklippare är ingen match, men att hitta den bästa är inte fullt lika enkelt. Det kräver att man tar sig lite tid att kika på olika varianter och givetvis att man har klart för sig vilka funktioner som man tycker är viktiga. Om man redan äger en hårklippare och bara vill förnya sig med en ny, så är inköpet kanske inte speciellt svårt eftersom man då vet ungefär vad man vill ha, men om det är första klippmaskinen får man kanske fundera lite mer innan.

Det smidigaste är förstås att köpa hårklipparen på Internet, eftersom det är där man hittar det största utbudet. Där finns alla tänkbara typer av klippare i en rad olika prisklasser, vilket gör att alla kan hitta en maskin som passar. Om man brukar extraknäcka som hobbyfrisör och klipper både släkt och vänner då och då, är det förstås viktigt att man har en välfungerade och kanske även ganska avancerad maskin, medan en person som bara använder hårklipparen för att putsa på håret runt öronen och i nacken någon gång per år, förmodligen klarar sig med en något enklare variant. Man får helt enkelt se till vilket behov man har när man väljer produkt. På det sättet får man den maskin som passar bäst till det behovet man själv har.

När man tänker på ordet hårklippare inser man kanske inte till en början hur många valmöjligheter det faktiskt finns, men direkt när man börjar titta runt på nätet märker man vilken uppsjö av produkter det faktiskt finns. Vissa är billiga och har relativt få funktioner och tillbehör, medan andra kostar mer, men också erbjuder ökad flexibilitet och bättre prestanda.

För den som inte har råd att lägga ut mycket pengar på en hårklippare går det faktiskt att hitta en apparat för mellan 150 och 200 kronor online. En sådan klippare behöver inte alls vara dålig, det finns faktiskt apparater i denna prisklass med så många som sju olika delar, som innehåller både kam, olja och flera olika klipplängder. Om man är beredd att lägga ut lite mer pengar kan man dock få tag på en mer avancerad maskin, och är man beredd att betala mellan 500 och 1000 kronor är det inga problem att hitta en maskin som erbjuder ända upp till 15 olika längder, sladdlös klippning i en timmes tid och extra funktioner som exempelvis roterande klipphuvud. Det går helt enkelt att hitta en bra trimmer utifrån sin egen budget.

14 Jul 2014