Säkra golv med friktionskorn

Varför behövs det säkerhetsgolv?

Ett slätt golv kan vara lätt att städa, men de är inte säkra när de är våta eller smutsiga. Även om du har uppmätt säkerheten på ditt golv så kan den förändras på ett par veckor. Många golv som hävdar att de är stegsäkra har bara en stegsäker beläggning på sin yta, och när den väl har slitits bort så är golvet inte särskilt stegsäkert längre.

Vad ska man tänka på när man ska överväga behovet av ett säkert golv?

Några aspekter som man bör överväga då man funderar på att skaffa ett stegsäkert golv är:

Har ni olämpliga golvmaterial såsom blanka eller polerade ytor?

Har ni fettpartiklar i luften i områden där man behandlar livsmedel?

Används det skor som är olämpliga för underlaget?

Förekommer det torr smuts och damm?

Finns det tak som läcker eller kommer det kondens från rör?

Vem behöver ett säkert golv?

Alla branscher där det finns en risk för fallolyckor kan behöva ett stegsäkert golv. Det kan handla om restaurangbranschen, sjukvård, skolor, industri, laboratorium och högtrafikerade lokaler.

Altros lösning

Altro har en unik konstruktion som använder sig av friktionskorn i slitlagret. På detta sätt blir ytan väldigt hållbar och är säker hela sin livslängd. När du tittar på ett säkerhetsgolv från Altro så ser det ut om att golvet har en slät yta men när du provar att gå på golvet så märker du att det är mycket stegsäkert. Kornen i golvet gnids mot skon när man går och det är detta som gör att golvet är helt säkert även om du redan har fått fettpartiklar eller spillt vatten på det.

På grund av sin lösning med integrerade friktionskorn är stegsäkra golv från Altro även säkra efter att de har blivit smutsiga eller blöta. Ytan på golven sviktar och är bekväma och tysta att gå på. I golvmaterialet så ingår bakterie- och svampstoppande medel.

Sjukvård

Altro plastgolv används hos många vårdhem och sjukhus. Golven är vattentäta och ogenomträngliga vilket gör att de passar särskilt bra bland annat i våtrum. Golven innehåller Altrosan som minskar bakterietillväxt vilket gör att man också minskar risken för sjukhussjuka och andra smittor. Golven från Altro är motståndskraftiga och estetiskt tilltalande. De passar perfekt till bland annat behandlingsrum, korridorer och gemensamma rum.

Mat och dryck

Då golv från Altro är slitstarka så passar de bra i högtrafikerade lokaler. Altros unika teknologi gör golven stegsäkra, motståndskraftiga och hållbara, vilket gör dem perfekta för lokaler där det ofta förekommer spill av vatten och fett. Vinylgolven är vattentäta och har ett tillsatt bakteriestatiskt ämne vilket gör att det inte uppstår någon bakterietillväxt.

4 Feb 2013