Sänk dina räntekostnader – Lös dyra smålån och krediter.

Har du idag flera mindre kretider och smålån med hög ränta är det klokt att försöka samla dessa under ett större lån med lägre ränta.

Egentligen låter det galet att ta ett lån för att betala av andra lån, men om du kommer undan med en lägre ränta är det helt klart värt den tid du lägger ner.

Det finns många anledningar att samla lån och krediter.

 

Du får bättre koll på kostnaderna.

När du har flera mindre lån och krediter är det svårare att hålla koll på vad du betalar varje månad i räntekostnader, och utan koll är det svårt att få en bra ekonomi. Om du lånar pengar från 123pengar.se ser du istället på direkten vad du kommer att få betala, hur länge och hur ofta.

 

Du sparar tid & energi

Att varje månad se över och administrera inbetalningar till flera olika kreditgivare tar både tid och energi. Genom att samla allt under ett större lån blir det mindre administration för dig, det är ju långtifrån kul att behöva lägga ner både en stor del av lönen och dessutom din dyrbara tid på lån.

 

Mindre chans att det blir fel

När man har flera olika betalningar som ska göras varje månad är det enkelt att något blir fel; ett OCR-nummer som blir felinmatat, en missad förfallodag  eller kanske en miss på beloppet.  I nio fall av tio innebär detta att lånet eller krediten blir ännu dyrare för dig  då du kommer bli tvungen att betala påminnelseavgifter och andra straffavgifter som kommer av att betalningen inte är inne i tid.

 

Du får en lägre ränta.

Om du har köpt saker på avbetalning, använt krediter eller tagit smålån så är det i princip omöjligt att inte lyckas sänka beloppet du betalar i räntekostnader varje månad. Om vi tar Klarna som exempel som erbjuder ett väldigt smidigt sätt att avbetala produkter du har köpt online så ligger den effektiva räntan på ungefär 20%. En tvåsiffrig ränta får man nästan alltid räkna med när ett företag erbjuder sina kunder en avbetalningsplan, vilket man måste ta i beaktning innan man väljer att hoppa på ett sådant erbjudande. T.o.m ett privatlån utan säkerhet har svårt att komma upp i en effektiv ränta över 10%.

6 Apr 2014