Tag lektioner på en trafikskola för att få ett körkort

trafikskola i vellinge

Det krävs mycket för att man skall kunna ta ett körkort. Antal körlektioner som man måste genomgå varierar stort mellan elever, men allmänt kan sägas att ju äldre man är, desto fler körlektioner krävs. Detta för att inlärningsförmågan avtar med åldern och även andra egenskaper såsom iakttagelseförmåga och uppmärksamhet. Man kan därför behöva kombinera privata körlektioner med de som man tar hos en bilskola för att hålla kostnaderna nere.

Vill du ta ett körkort för vanlig personbil kan du med fördel ta körlektioner hos en trafikskola i vellinge. Det finns några få trafikskolor att välja emellan, men en av dem är Vellinge Näsets Trafikskola som ligger på Stortorget i Vellinge. Innan man kan börja ta körlektioner för körkort, såväl privat som hos en trafikskola, måste man ha ett körkortstillstånd. Detta kan beställas genom internet på Transportstyrelsens hemsida eller genom att ringa till dem. Det går även att kontakta Körkortsportalen som då skickar ut blanketter till folkbokföringsadressen.

I samband med att man ansöker om ett körkortstillstånd måste man fylla i en hälsodeklaration och genomgå en synundersökning. Vid synundersökningen kan man ta medsig en blankett som heter "Synintyg", som man kan beställa ifrån Transportstyrelsen. Denna blankett innehåller dina personuppgifter och sänds hem till dig efter det att du har beställt den. Det synintyg som du får från en optiker eller ögonläkare får inte vara äldre än 2 månader för att vara giltigt. Det skall nämnas att det kan ta lite tid innan du får blanketten, varför det är att rekommendera att du är ute i god tid.

Transportstyrelsen granskar din inkomna ansökan om körkortstillstånd, för att pröva om du kan anses bli en lämplig bilförare. De undersöker din pålitlighet rörande nykterhet och även om du finns med i straffregistret hos polisen. Om instansen efter genomgången prövning beviljar dig körkortstillståndet får du ett bevis om körkortstillstånd, som därefter har en giltighetstid på 5 år. Utan ett giltigt körkortstillstånd får ingen form av övningskörning ske.

Testlektion

När du väl har ditt körkortstillstånd i handen tar körskolan en kopia av det för att behålla för egen del. Om du väljer Vellinge Näsets Trafikskola kan du inleda med en testlektion, där du och din lärare planerar utbildningens omfattning. Det går även bra att i samband med inskrivningen köpa något av deras utbildningspaket eller enskilda körlektioner. Du kommer att få en introduktion av deras teoripaket och information om utbildningens utformning.

Det rekommenderas att man studerar teorin i anslutning till att man tar körlektioner. Detta för att man då bättre får en helhetsbild av utbildningen. Teorin består av ett antal böcker och studiehäften och även en undervisande teorikurs. Hos Vellinge Näsets Trafikskola ingår gratis internettester och övriga tester i startpaketet.

11 May 2015