Tips: Faktura 24 faktureringsprogram

Faktura BildSom företagare vet jag hur svårt det kan vara att hitta ett bra faktureringsprogram. Ofta är programmen för komplicerade (man vill ju inte behöva gå en kurs för att förstå hur man ska använda programmet man köpt) eller för simpla (saknar grundläggande funktionalitet). Ofta är faktureringsprogram också för dyra, man får alltså betala mer än vad man får tillbaka.

Det är därför jag blev väldigt glad när jag hittade Faktura24. Från första början tänkte jag att hemsidan ser snygg ut, så jag skapade ett konto för att testa. Det visade sig att man fick 30 dagar gratis för att testa alla funktioner, något som är mycket bra för det är tillräckligt med tid för att man ska kunna skapa sig en bra uppfattning om hur faktureringsprogrammet faktiskt fungerar!

Redan från första början är allt väldigt tydligt och klart – man leds i tre enkla steg genom registreringsprocessen (först får man ange företagsuppgifter, sedan kontaktdata och ladda upp logo, till sist ange hur man vill få betalt från sina kunder), därefter är man redo att börja fakturera, bara att klicka på Skapa faktura och köra igång!

Att lägga till fakturor är en väldigt smidig process, då man kan lägga till kunder och artiklar medan man skapar fakturan. Har använt faktureringsprogram där man först måste lägga till kunder och artiklar och först sedan skapa faktura, vilket är ganska vanligt. Det fungerar ju rätt bra, men är omständigt och det är tidskrävande, särskilt om man råkar göra något fel – man måste då först redigera kunden eller artikeln och sedan återvända till fakturan.

Faktura24 har löst detta mycket smidigare – man klickar på ett litet +-tecken så kan man lägga till nya kunder, samma sak när det gäller artiklar. Behöver man lägga till en ny är det enkelt fixat – man klickar +-tecknet och that’s it, inget krångel eller tjafs. Sedan har Faktura24 också riktigt snygga fakturamallar, fakturorna ser väldigt professionella ut – det är ett stort plus!

Faktura24 är också ett jämförelsevis billigt faktureringsprogram – 59 kr/månad kostar det om man behöver skicka max 8 fakturor per månad, och för obegränsad fakturering behöver man bara betala 89 kronor. Så Faktura24 (www.faktura24.se) rekommenderas varmt för alla som är i behov av ett bra, stabilt och lättanvänt faktureringsprogram!

26 Aug 2012