Tips inför högskoleprovet 2013

ProvOm du är en av det stora antalet hoppfulla som ska skriva högskoleprovet 2013 är denna artikel något du absolut bör läsa, då vi ger dig tre bra tips som kan höja ert resultat till oanade höjder. Självklart är inget av detta något som kan garantera ett toppresultat, det är bara din egen förmåga och hur pass noggrant du förbereder dig som sätter gränserna – men att följa dessa tips kan bara hjälpa och inte stjälpa!

Tips 1: Gör gamla högskoleprov

Genom att göra gamla högskoleprov får du snabbt in provvana och lär dig provets utformning, hur frågorna är ställda, samt får in en känsla av vad du är bra och mindre bra på. Högskoleprovet är ju ett prov som testar en bred uppsättning kunskaper, så det är bara naturligt att du är sämre på vissa delar och bättre på andra.

Du hittar en mängd gamla högskoleprov på internet.

Tips 2: Ha struktur på förberedelserna

Det gäller att inte förbereda dig kaotiskt, för att uppnå bra effekt bör du strukturera dina förberedelser för att få ut maximal effekt. Detta kan innebära att du till exempel avsätter en viss tid varje dag för att plugga, det kan vara antingen på kvällen eller på morgonen, men du bör följa denna tid lika noga som du är med att till exempel komma till jobbet i tid – ibland händer det att man försover sig lite, men 95% av dagarna är man där i tid och gör vad man ska göra. För gärna statistik över eventuella framsteg, om du önskar kan du också skriva en liten studiedagbok där du antecknar vad du gör och hur det går.

Tips 3: Övningsbok för högskoleprovet 2013

Ett av de bästa tipsen är att skaffa en övningsbok inför högskoleprovet 2013. På så sätt får du ett färdigt konceptupplägg rakt i händerna, du behöver liksom inte tänka på något annat än att läsa boken i den ordning som boken rekommenderar, du behöver bara följa instruktionerna i boken och så förbättras dina resultat steg för steg.

Och eftersom en övningsbok för högskoleprovet 2013 faktiskt kostar pengar kommer det vara en extra motivation för dig – du kommer veta att om du inte pluggar kastar du faktiskt pengar i sjön! Så införskaffa gärna övningsboken för högskoleprovet 2013 på www.högskoleprovet.se!

14 Dec 2012