Toyota RAV4

Toyota RAV4 som introducerades 1994 har nu uppdaterats igen, och nu är det dags för fjärde generationen. Bilen har ett nytt utseende som känns igen i Toyotas alla senare modeller. Det innebär fler vinklar och en tuffare front.

Kupén är rymlig och bred och går i svart, med hållare för muggar och förvaring i mitten, och instrumentpanelen går i stilren design. På ratten finns också möjlighet att justera radion och telefonen, vilket är ytterligare en bekvämlighet som gör Toyota RAV4 till en bil att räkna med. Man färdas tyst och bilen känns stabil vid körning. Sikten i förarsätet är också bättre än i tidigare modeller eftersom man sitter högre upp och en backkamera ingår också för enklare parkering eller backning för att undvika att köra på något. Nya Toyota RAV4 är även säkrare än sina föregångare och har fått högsta betyg i krocksäkerhetstester. Vid blandad körning drar bilen 0,72 liter per mil med en maxfart på 185 km/h och den går från 0-100 km/h på 9,9 sekunder. Motorn har 151 hästkrafter.

Även i baksätet finns det gott om plats så man kan färdas bekvämt även om man är lång, medan bagageutrymmet däremot inte är lika rymligt med totalt 547 liter, men däremot kan bagageluckan öppnas elektroniskt. Bagageluckan som tidigare bestått av en dörr är nu istället en lucka som öppnas uppåt. I baksätet finns också möjlighet att fälla bak ryggstöden för bekväm färd vid längre sträckor. Andra fördelar som kan väljas som tillval är varning för döda vinkeln, varnare vid filbyte samt automatiskt helljussystem.

Även om konkurrensen är stor så står sig nya Toyota RAV4 bra gentemot andra liknande modeller, särskilt på grund av dess stora utrymme, många bekvämligheter och att den är mycket stabil att köra. Priset på Toyota RAV4 börjar på 237 900 kronor.

8 Aug 2014